About Tel a vin
בר היין 'תל א-וין' סמוך לפינת הרחובות בן-גוריון ודיזנגוף. במקום מוגש מידי ערב תפריט מהודק של מנות אוכל ים תיכוניות בהשראה צרפתית, עם תפריט יין עשיר עם מגוון רחב של עשרות בקבוקי וכוסות יין, משלל טרוארים כמו: ישראל, צרפת, איטליה, סולבניה ואף מרוקו, לצדם מיני אפרטיפים מקומיים עשויים עשבים מקומיים ודג'זטיפים לסיום אותם ניתן לשלב בארוחה קלה, מנות חלוקה ועוד.
השראה צרפתית
גרם מדרגות קטן מוביל לחלל שטוף אור מחופה בגינה ירוקה ופורחת המשקיפה לשדרה פנים המקום צבעוני וחם, משובץ בשלל פרטי וינטג' משולבים 'פיסים' שנוצרו במיוחד כמו -שער עשוי ממבנה אופניים צבעוניים המוביל לחצר, שולחן המוצב על חבית יין גדולה שקורתו בנויה מפספס ארגזי יין ומחופה בזכוכית, אופניים אורבניות עם סלסלה קדמית ובה בקבוקי יין פרחים מיובשים בהשראת פרובנס ועוד.
The Chef
עידן אבני, שף, שותף ובעלים של כל המסעדות וביניהם התל א וין, לקח תחת חסותו את דן גרשונוביץ', יוצא מסעדת אייבי, טאיזו ומונא ויחד עשו שיתוף פעולה והרכיבו תפריט מעניין עם אוכל בגוון ים תיכוני עם הרבה השראה מפרובנס שבצרפת, ביניהם גם מהמטבח של אמא והכל על מנת שיהיה לאכול לצד היין, לחלוק מנות ולהנות משילוב טעמים. במטבח משתמשים בחומרי גלם מקומיים המיוצרים ונקטפים בהתאם לעונה.
תפריט האוכל מביא פרשנות ים תיכונית אישית הנעה מדרום צרפת ועד לתל אביב, ובתוך כך מבטא את עושר חומרי הגלם המקומיים, שיטות ההכנה, תבלינים ואף מנות מבוססות מתכונים שעברו במשפחתו.